
Een klassieker uit de Vietnamese keuken: Pho Ga, vietnamese noedelsoep. Het is een serieus werkske, maar het resultaat is fantastisch!
Alle speciale ingredienten haal je in de Aziatische winkel. Ik ga altijd naar Asia & More in Wilsele.
Voor 8 personen (500 ml soep per persoon)
500 gram rijstnoedels van 3 tot 5 mm
Voor de bouillon:
Zakje pho kruiden, kan je zo kopen bij de aziatische winkel, of maak het zelf met:
4 ster anijs
2 stukken kaneel
2 eetlepels venkelzaad
2 eetlepels korianderzaad
1 eetlepel kruidnagel
1 groot stuk "rock sugar" of 2 eetlepels witte suiker
2 grote ajuinen
1 groot stuk gember
1 volledige kip + 2 billen met rugdeel. Zeker géén filet.
4,5 liter water
50 ml vissaus
Toppings:
Koriander
Munt
Vietnamese basilicum
Rode ui
Sojascheuten
Limoen(sap)
Voor de liefhebbers:
Sriracha
Hoisin saus
✨ Schil de ajuin en snijd ze in twee.
✨ Doe de ajuin en gember in een ovenschaal, zet onder de hoogste stand van de grill tot ze goed gekleurd zijn. Zie foto.
✨ Doe de ajuin, gember, kruiden, kip, vissaus en suiker in een pot met het water.
✨ Laat dit 1,5 uur koken.
✨ Vis de kip er uit, laat wat afkoelen en pluk het vlees van de botten.
✨ Doe de botten terug in de soep en laat nog eens 1,5 uur koken.
✨ Zeef de soep.
✨ Bereid de toppings voor: kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.
✨ Snij de rode ui en chili in ringen.
✨ Snij de limoen in partjes.
✨ Pluk de blaadjes los van de koriander, basilicum en munt.
✨ Schik de noedels met vlees van de kip en de toppings naar keuze in een kom.
✨ Giet hier over kokend hete soep.
Tip: eet de soep met veel limoensap en eventueel wat sriracha en/of hoisinsaus.
extra tip: verwarm de lege kommen in de oven op 80 graden voor je opdient, zo blijft de soep langer warm.
コメント