Een feestelijk soepje, met een hoog showgehalte maar eigenlijk heel eenvoudig om voor te bereiden en te serveren.
Het eilandje versierde ik met onder andere geitenkaas, en zalm. Maar hier kan natuurlijk mee gespeeld worden, wees creatief.
Voor 6 personen als voorgerecht
30 minuten werk
Voor de soep:
3 stengels prei
1 ui
1 aardappel
1 liter groentenbouillon of water met 2 blokjes groentenbouillon
125 ml room
Blokje boter
Voor het eiland:
6 sneetjes brood, dit mag oud brood zijn
1 zalmfilet
1 potje smeerbare geitenkaas
Enkele takjes van elk: verse basilicum, peterselie, bieslook
Enkele pijnboompitten
Pul biber (Turkse milde chilivlokken)
✨ Was de prei en snij ze in ringen.
✨ Snipper de ui.
✨ Schil de aardappel en snij ze in blokjes.
✨ Stoof de ui en prei kort aan in een blokje boter.
✨ Voeg de groentenbouillon en aardappel toe.
✨ Laat 15 a 20 minuten koken.
✨ Mix met een staafmixer.
✨ Voeg de room pas toe wanneer u wil serveren, de soep kan zonder room tot 2 dagen op voorhand gemaakt worden.
✨ Bak de zalmfilet gaar en laat afkoelen, breek in stukjes. Dit kan de dag op voorhand gebeuren.
✨ Steek uit elke snee brood een cirkel, ik deed dit met een breed glas.
✨ Toast het brood 10 minuten in de oven op 180 graden. Dit kan op voorhand gedaan worden, om het brood weer lekker krokant te krijgen vlak voor het serveren, steek je ze terug 3 minuten in de oven.
✨ Smeer een laagje geitenkaas op elke cirkel, versier met de zalm, groene kruiden, pijnboompitten en pul biber.
✨ Serveer het eilandje naast de soep zodat het niet te zacht word en zinkt.
Opmerkingen