top of page
Foto van schrijverLeen

Preisoep met eiland

Een feestelijk soepje, met een hoog showgehalte maar eigenlijk heel eenvoudig om voor te bereiden en te serveren.


Het eilandje versierde ik met onder andere geitenkaas, en zalm. Maar hier kan natuurlijk mee gespeeld worden, wees creatief.


Voor 6 personen als voorgerecht

30 minuten werk


Voor de soep:

3 stengels prei

1 ui

1 aardappel

1 liter groentenbouillon of water met 2 blokjes groentenbouillon

125 ml room

Blokje boter


Voor het eiland:

6 sneetjes brood, dit mag oud brood zijn

1 zalmfilet

1 potje smeerbare geitenkaas

Enkele takjes van elk: verse basilicum, peterselie, bieslook

Enkele pijnboompitten

Pul biber (Turkse milde chilivlokken)



✨ Was de prei en snij ze in ringen.

✨ Snipper de ui.

✨ Schil de aardappel en snij ze in blokjes.

✨ Stoof de ui en prei kort aan in een blokje boter.

✨ Voeg de groentenbouillon en aardappel toe.

✨ Laat 15 a 20 minuten koken.

✨ Mix met een staafmixer.

✨ Voeg de room pas toe wanneer u wil serveren, de soep kan zonder room tot 2 dagen op voorhand gemaakt worden.



✨ Bak de zalmfilet gaar en laat afkoelen, breek in stukjes. Dit kan de dag op voorhand gebeuren.

✨ Steek uit elke snee brood een cirkel, ik deed dit met een breed glas.

✨ Toast het brood 10 minuten in de oven op 180 graden. Dit kan op voorhand gedaan worden, om het brood weer lekker krokant te krijgen vlak voor het serveren, steek je ze terug 3 minuten in de oven.

✨ Smeer een laagje geitenkaas op elke cirkel, versier met de zalm, groene kruiden, pijnboompitten en pul biber.

✨ Serveer het eilandje naast de soep zodat het niet te zacht word en zinkt.


Opmerkingen


bottom of page