Voor 4 personen als voorgerecht of hapje
30 minuten werk
1 zalm haasje
4 rijstvellen
4 grote vellen nori
1 eetlepel lichte sojasaus
1 eetlepel mirin
1 eetlepel sesam olie
1 eetlepel sake
Stuk komkommer van ongeveer 10 cm
2 lente ui
1 theelepel witte sesamzaadjes
1 theelepel zwarte sesamzaadjes
1 theelepel nori vlokken (te koop bij Hanos)
2 eetlepels sojasaus parels (te koop bij Hanos)
Enkele druppels sriracha
Olie om in te bakken
✨️ Vul een grote kom met koud water.
✨️ Dip de rijstvellen 2 seconden in het water.
✨️ Leg hierop de nori en druk goed aan tot het plakt.
✨️ Snij elk rijstvel in vier.
✨️ Doe 3 cm olie in een pan.
✨️ Bak elke cracker tot ze krokant is. Dit duurt maximum 10 seconden. Voorzichtig, de olie spat. Laat uitlekken op keukenpapier.
✨️ Snij de zalm in kleine blokjes. Voeg de sojasaus, mirin, sesam olie, sake en sesamzaadjes.
✨️ Snij de lente ui in fijne ringen en voeg toe.
✨️ Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten, snij in blokjes en voeg toe.
✨️ Leg enkele crackers op een bord, leg een eetlepel tartaar op elke cracker. Werk af met sojasausparels en norivlokken. Druppel een beetje sriracha op het bord als versiering.
Commentaires