top of page

Rijstvel crackers met zalm tartaar

Foto van schrijver: Leen Leen




Voor 4 personen als voorgerecht of hapje

30 minuten werk


1 zalm haasje

4 rijstvellen

4 grote vellen nori

1 eetlepel lichte sojasaus

1 eetlepel mirin

1 eetlepel sesam olie

1 eetlepel sake

Stuk komkommer van ongeveer 10 cm

2 lente ui

1 theelepel witte sesamzaadjes

1 theelepel zwarte sesamzaadjes

1 theelepel nori vlokken (te koop bij Hanos)

2 eetlepels sojasaus parels (te koop bij Hanos)

Enkele druppels sriracha

Olie om in te bakken


✨️ Vul een grote kom met koud water.

✨️ Dip de rijstvellen 2 seconden in het water.

✨️ Leg hierop de nori en druk goed aan tot het plakt.

✨️ Snij elk rijstvel in vier.

✨️ Doe 3 cm olie in een pan.

✨️ Bak elke cracker tot ze krokant is. Dit duurt maximum 10 seconden. Voorzichtig, de olie spat. Laat uitlekken op keukenpapier.


✨️ Snij de zalm in kleine blokjes. Voeg de sojasaus, mirin, sesam olie, sake en sesamzaadjes.

✨️ Snij de lente ui in fijne ringen en voeg toe.

✨️ Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten, snij in blokjes en voeg toe.


✨️ Leg enkele crackers op een bord, leg een eetlepel tartaar op elke cracker. Werk af met sojasausparels en norivlokken. Druppel een beetje sriracha op het bord als versiering.


Commentaires


bottom of page