Deze kip spiesjes maakte ik klaar in de airfryer en waren super sappig en mals. Mijn vriend vroeg 2 keer "dat was in de airfryer", ik paste een techniek toe "velveting" uit de Chinese keuken. Een wondermiddel vind ik, ik doe het heel vaak.
"Velveting" betekend dat je vlees extra zacht maakt door deze te masseren en marineren met maïzena (aardappelzetmeel) en vocht. Het is zo dat het vlees bij de afhaalchinees zooo zacht (en soms onherkenbaar is).
Voor 4 personen
30 minuten werk
600 gram kippendijfilet
1 theelepel paprikapoeder
1 eetlepel honing
2 tenen geraspte knoflook
Zout naar smaak
2 eetlepels neutrale olie
1 eetlepel maïzena
2 eetlepels water
Voor de glazuur.
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel honing
zout naar smaak
1 eetlepel verse peterselie
✨ Snij de kippendijfilet in blokjes van ongeveer 2 cm op 2 cm.
✨ Meng het paprikapoeder, honing, knoflook, zout, olie, maïzena en water er onder en masseer goed.
✨ Laat minstens 2 uur tot maximum 4 uur marineren.
✨ Steek de kip op spiesjes, bak ze in de airfryer gedurende 16 minuten op 170 graden.
✨ Maak ondertussen de glazuur: meng de olijfolie, honing, zout en gehakte verse peterselie onder elkaar.
✨ Bestrijk de kip met de glazuur en bak ze nog eens 2 minuten op 200 graden.
✨ Ik serveerde ze met puree en asperges.
Comments