top of page
Foto van schrijverLeen

"Sebzeli patatesli tavuk çorbası": Turkse kippensoep met groenten en aardappel

Hier ben ik nog eens met een heerlijke soep. Deze keer een Turkse kippensoep met groenten een aardappel. Een goed vullende maaltijdsoep.


In deze soep zit géén room, al lijkt dat wel zo. Deze soep werd gebonden met eigeel, bloem en yoghurt. Deze mengeling heet "terbiye".


Voor de liefhebbers werd deze soep afgewerkt met pikante boter.


Voor 4 personen

30 minuten werk + 40 minuten koken


Karkas van 1 kip (of 2 billen)

2 wortelen

1/2 gele paprika

1/2 courgette

2 uien

4 aardappelen

1 eetlepel boter

1 eetlepel bloem


1 eetlepel gedroogde munt

zout naar smaak

Peper naar smaak


Voor de binding:

125 gram yoghurt

2 eigelen

1 eetlepel bloem


Voor de chiliboter:

20 gram boter

1 theelepel pul biber


✨ Kook de kip in het water gedurende 30 minuten.

✨ Snij ondertussen alle groenten in blokjes van ongeveer 1,5 cm op 1,5 cm.

✨ Vis de kip er uit en pluk het vlees van de beenderen.

✨ Voeg de ui, aardappel en wortel toe en laat 10 minuten koken.

✨ Stoof ondertussen in een pan de ui 2 minuten aan.

✨ Bak de munt ook even mee, om de smaken wakker te maken.

✨ Voeg de ui toe aan de soep. Hergebruik deze pan ook voor de chiliboter zo dadelijk.

✨ Voeg de courgette en paprika toe en laat nog eens 5 minuten koken.


✨ Splits de eieren en vang het eigeel op in een kom.

✨ Voeg de yoghurt en bloem toe aan de eigelen en meng goed.

✨ Voeg lepel per lepel, ongeveer 10 lepels in totaal, hete soep toe aan het eiermengsel. Meng elke keer goed. Deze stap is om de eieren te tempereren en is dus heel belangrijk, anders splitst de soep!

✨ Voeg het eiermengsel toe aan de soep.

✨ Laat 2 minuten koken. De soep is klaar.


✨ Smelt de boter in een pan en voeg de pul biber toe, laat 2 minuten bakken.


✨ Werk de soep af met verse peterselie en de chiliboter.

コメント


bottom of page