"Taramasalata": Griekse dip van viskuit
- Leen
- 30 mrt
- 1 minuten om te lezen

Taramasalata is een Griekse dip of smeersel op basis van viseitjes, meestal kabeljauw of karperkuit. Tarama kan roze of wit van kleur zijn.
Ik maakte een versie met de makkelijk te vinden lompviseitjes. Verder zijn het vijf ingredienten die iedereen wel liggen heeft, en maar 10 minuutjes werk. Het resultaat is super lekker! Serveer als hapje of als deel van een borrelplank.
Voor 6 personen als hapje
10 minuten werk
100 gram lompviseitjes
2 sneetjes wit brood zonder korst
Sap van 1/2 citroen
1 teen knoflook
20 ml olijfolie
1/2 rode ui

✨ Doe de rode ui, het brood, citroensap en look in een hakmolentje of blender en mix tot het een pap is.
✨ Doe de olie er beetje bij beetje bij en mix tot het emulsie is.
✨ Doe de vis eitjes er bij en mix kort, ik heb graag dat je nog wat stukjes ziet.
Comments