top of page

Tarte tatin van prei

Foto van schrijver: Leen Leen


1 bot prei = 5 stuks

1 rol bladerdeeg

1 ei

100 ml water

2 tenen knoflook

1 eetlepel honing

1 theelepel gedroogde basilicum

Zout naar smaak

50 gram roomkaas zoals philidelphia

1 eetlepel dille

Enkele druppels citroen

Enkele takjes dille om af te werken





✨️ Verwarm de oven voor op 190 graden.

✨️ Haal een pan uit die ook in de oven mag (zoals le creuset, tefal ingenico...).

✨️ Snij de prei op maat van de pan en in de lengte door.

✨️ Leg de prei met een gesneden vlak naar beneden zodat de hele bodem bedekt is.

✨️ Hak of plet de knoflook.

✨️ In een kommetje, meng het water, de knoflook, de basilicum, de honing en het zout

✨️ Giet dit over de prei en zet het vuur op middelmatig vuur.

✨️ Laat de prei 10 minuten garen met een deksel op de pan. Niet omdraaien.

✨️ Haal het deksel er af en zet het vuur wat hoger, tot bijna al het vocht verdampt is.

✨️ Leg het bladerdeeg over de prei, snij bij indien nodig.

✨️ Bestrijk met geklutst ei.

✨️ Plaats de pan in de oven en laat 15 a 20 minuten bakken.

✨️ Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.

✨️ Leg een omgekeerd bord op de pan en draai deze in een vlotte beweging om, zodat de tarte tatin met de kant van de prei vanboven komt te liggen.

✨️ Hak de dille zeer fijn, meng deze met de roomkaas en citroensap.

✨️ Doe in een spuitzak en spuit zorgvuldig toefjes op de tarte tatin. Werk af met enkele takjes dille.

✨️ Snij in punten, dit ging voor mij het vlotst met een pizza snijder.

コメント


bottom of page