1 bot prei = 5 stuks
1 rol bladerdeeg
1 ei
100 ml water
2 tenen knoflook
1 eetlepel honing
1 theelepel gedroogde basilicum
Zout naar smaak
50 gram roomkaas zoals philidelphia
1 eetlepel dille
Enkele druppels citroen
Enkele takjes dille om af te werken
✨️ Verwarm de oven voor op 190 graden.
✨️ Haal een pan uit die ook in de oven mag (zoals le creuset, tefal ingenico...).
✨️ Snij de prei op maat van de pan en in de lengte door.
✨️ Leg de prei met een gesneden vlak naar beneden zodat de hele bodem bedekt is.
✨️ Hak of plet de knoflook.
✨️ In een kommetje, meng het water, de knoflook, de basilicum, de honing en het zout
✨️ Giet dit over de prei en zet het vuur op middelmatig vuur.
✨️ Laat de prei 10 minuten garen met een deksel op de pan. Niet omdraaien.
✨️ Haal het deksel er af en zet het vuur wat hoger, tot bijna al het vocht verdampt is.
✨️ Leg het bladerdeeg over de prei, snij bij indien nodig.
✨️ Bestrijk met geklutst ei.
✨️ Plaats de pan in de oven en laat 15 a 20 minuten bakken.
✨️ Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.
✨️ Leg een omgekeerd bord op de pan en draai deze in een vlotte beweging om, zodat de tarte tatin met de kant van de prei vanboven komt te liggen.
✨️ Hak de dille zeer fijn, meng deze met de roomkaas en citroensap.
✨️ Doe in een spuitzak en spuit zorgvuldig toefjes op de tarte tatin. Werk af met enkele takjes dille.
✨️ Snij in punten, dit ging voor mij het vlotst met een pizza snijder.
コメント