"Tavuklu mantarlı kumpir": Turkse gevulde aardappel met kip en champignons
- Leen
- 2 dagen geleden
- 1 minuten om te lezen

Enkele weken geleden deelde ik de klassieke versie van Kumpir, met koude toppings. Zelf vond ik deze combinatie lekkerder: met kip en champignonsaus
Voor 4 personen
1,5 uur werk
4 "griller" aardappelen (zeer grote bloemige aardappelen), deze kan je kopen in een groentenwinkel of de Turkse supermarkt
Olie
200 gram kaşar (Turkse jonge kaas), of een andere jonge kaas
Saus:
500 gram kippenblokjes (filet of dij)
500 gram champignons
200 ml room
1/2 blokje bouillon champignon
Peper naar smaak
Voor de afwerking:
Verse peterselie
Nog wat extra kaşar
✨ Prik met een vork wat gaatjes in de aardappel.
✨ Smeer ze in met olie.
✨ Bak ze in de airfryer, 1 uur op 170 graden. Dit kan ook in de oven, 1,5 uur op 190 graden. Klassiek word dit in een oventje met kolen gedaan.

Comments