top of page

"Tavuklu mantarlı kumpir": Turkse gevulde aardappel met kip en champignons

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 2 dagen geleden
  • 1 minuten om te lezen

Enkele weken geleden deelde ik de klassieke versie van Kumpir, met koude toppings. Zelf vond ik deze combinatie lekkerder: met kip en champignonsaus


Voor 4 personen

1,5 uur werk


4 "griller" aardappelen (zeer grote bloemige aardappelen), deze kan je kopen in een groentenwinkel of de Turkse supermarkt

Olie

200 gram kaşar (Turkse jonge kaas), of een andere jonge kaas


Saus:

500 gram kippenblokjes (filet of dij)

500 gram champignons

200 ml room

1/2 blokje bouillon champignon

Peper naar smaak


Voor de afwerking:

Verse peterselie

Nog wat extra kaşar



 Prik met een vork wat gaatjes in de aardappel.

 Smeer ze in met olie.

 Bak ze in de airfryer, 1 uur op 170 graden. Dit kan ook in de oven, 1,5 uur op 190 graden. Klassiek word dit in een oventje met kolen gedaan.



Maak de champignon saus

Snij de champignons in schijfjes.

Doe de kip en champignons samen in een pan met wat olie en bak op hoog vuur tot ze goudbruin zijn.

Zet het vuur lager en voeg de room toe.

Verkruimel het bouillonblokje en voeg toe.

Kruid naar smaak met peper.


 Haal de aardappel uit de airfryer, snij ze open.

 Pak de binnenkant met een vork en meng de kaas er onder zodat deze smelt.

 Doe de champignonsaus er op.

Werk af met extra kaas en verse peterselie.

Comments


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page