Thaise gevulde goudbrasem
- Leen
- 12 jul 2024
- 1 minuten om te lezen

Geïnspireerd op het gerecht "Pla Pao", traditioneel gegrild op de barbecue in een zoutkorst. Ik maakte een versie in de oven, met een heerlijke dipsaus en rijst.
Voor 2 a 3 personen.
Voor de vis:
2 goudbrasem, in hun geheel, zonder ingewanden en ontschubt.
1 limoen
1 stuk gember van 5cm
3 lente ui
10 kaffir limoen blaadjes (diepvries)
1 rode chili
Zout
Olie
Voor de dipsaus:
Sap van 1 limoen
4 eetlepels vissaus
4 eetlepels lichte sojasaus
2 tenen knoflook
1 lente ui
15 gram verse koriander
1 theelepel suiker
1 spaanse chilipeper
Voor de afwerking:
2 lente ui
30 gram koriander
1/2 rode ui
Enkele schijfjes spaanse chili
Rijst
Voor de vis:
✨️ Snij de limoen, gember en chili in schijfjes, snij de lente ui in drie.
✨️ Vul de buikholte van de goudbrasem met alle elementen.
✨️ Leg de goudbrasem in een ovenschaal, bestrooi rijkelijk met zout en besprenkel met olie.
✨️ Bak de goudbrasem in de oven op 180 graden gedurende 40 a 50 minuten, of tot ze helemaal gaar is.
Voor de dipsaus:
✨️ Doe alle ingredienten in een hakmolen en hak tot er een groffe saus ontstaat.
Voor de afwerking:
✨️ Snipper de lente ui in de lengte en leg in een kom met ijswater, dan krult ze mooi op.
✨️ Snij de koriander, chili en rode ui fijn.
✨️ Serveer de vis met lente ui, koriander, chili en rode ui er op.
✨️ Serveer met rijst en de dipsaus er naast.
Comentários