Tomaat en burratasalade met pistache
- Leen
- 5 uur geleden
- 1 minuten om te lezen

Deze salade met burrata en pistache stond in de laatste week hier al twee keer op tafel, omdat die zo verschrikkelijk lekker is. Met een krokant stokbroodje en een fris drankje helemaal top.
Dit gerecht maakte deel uit van een hapjesavond / shared dining tafel.
Voor 2 personen als hoofdgerecht of 4 personen als voorgerecht of sharing plate.
5 minuten werk (als de olie al klaar staat)
1 coeur de boeuf tomaat
1 bol burrata
50 gram ongezouten pistachenoten
1/2 rode ui
50 gram rucola
Pyramidezout naar smaak
Peper naar smaak
2 eetlepels groene basilicumolie, recept vind je hier. Of kan je kopen van het merk Gronn Green.
Enkele blaadjes verse basilicum
⨠Leg een bedje rucola op een bord.
⨠Snij de tomaat in dunne schijven en verdeel over de rucola.
⨠Trek de burrata uit elkaar en schik over de tomaten.
⨠Hak de rode ui en pistachenoten fijn.
⨠Versier met de pistachenoten, rode ui, zout, peper, basilicumolie en verse basilicum.
⨠Serveer met krokant stokbrood.

Extra tip:
Vervang de rode ajuin door ingemaakte rode ajuin voor een zure toets! Recept vind je hier
Comments