top of page

Traag gegaarde lamsschenkel

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 11 sep 2024
  • 1 minuten om te lezen

Een keer koken en twee keer eten. Ik maakte deze traag gegaarde lamsschenkel en combineerde ze op twee verschillende manieren. De recepten voor de bijgerechten verschenen de voorbij dagen al op de site.


Voor 2 maaltijden voor 3 personen

3.5 uur werk


1.8 kilo lamsschenkels

Een scheutje olie

3 uien

130 ml rode wijn

700 ml lamsbouillon of 1,5 bouillonblokje met 700ml water

3 tenen look



✨ Doe olie in een pot en bak de schenkels goed aan. Meer kleur is meer smaak.

✨ Haal het lamsvlees er uit.

✨ Snij de ui in grove stukken en bak 2 minuten aan in dezelfde pot als het lam.

✨ Blus met de rode wijn. Wrijf de bruine stukjes van de bodem, dit is smaak!

✨ Voeg de lamsbouillon en knoflook toe.

✨ Doe het lam terug in de pot en laat 2.5 uur garen op zeer laag vuur, met het deksel op de pot.



✨ Haal het deksel van de pot en laat nog 30 minuten verder koken zodat de saus reduceert.

✨ Schep de laag vet die vanboven drijft er af.

✨ Serveer met geglazuurde wortelen en saffraan rijst.

✨ Of serveer met parel couscous salade, yoghurt en een spiesje van druiven.

✨ Recepten voor de bijgerechten staan op mijn site.

Comentarios


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page