top of page
Foto van schrijverLeen

Tteokbokki: koreaanse rijst cakes met chilisaus


Een klassieker uit de Koreaanse keuken en een van mijn persoonlijke favorieten! Traditioneel word dit gemaakt met ansjovis bouillon maar dit ben ik zelf nog nergens tegen gekomen dus dit is een aangepaste versie.

Alle speciale ingredienten zijn te vinden in de aziatische winkel.



Voor 4 personen als hoofdgerecht

15 minuten werk


500 gram rijstcakes

300 gram viscake

2 eetlepels gochujang

50ml lichte sojasaus

2 eetlepels vissaus

2 eetlepels suiker

1 theelepel knoflook puree

200 gram geraspte mozzarella

Lente ui om af te werken

Sesam zaadjes om af te werken


✨️ Bereid de ingredienten voor: Snij de viscakes in plakjes van 2cm op 3cm, was de viscakes, snij de lente ui in schijfjes.

✨️ Kook de rijst cakes gedurende 5 minuten in kokend water.

✨️ Giet de rijstcakes af en doe ze terug in de pot. Voeg 150 ml water, de gochujang, vissaus, sojasaus, suiker en knoflook toe.

✨️ Voeg de viscakes toe en laat nog 5 minuten pruttelen.

✨️ Werk af met lente ui, kaas, en sesamzaadjes.


Comentários


bottom of page