Een klassieker uit de Koreaanse keuken en een van mijn persoonlijke favorieten! Traditioneel word dit gemaakt met ansjovis bouillon maar dit ben ik zelf nog nergens tegen gekomen dus dit is een aangepaste versie.
Alle speciale ingredienten zijn te vinden in de aziatische winkel.
Voor 4 personen als hoofdgerecht
15 minuten werk
500 gram rijstcakes
300 gram viscake
2 eetlepels gochujang
50ml lichte sojasaus
2 eetlepels vissaus
2 eetlepels suiker
1 theelepel knoflook puree
200 gram geraspte mozzarella
Lente ui om af te werken
Sesam zaadjes om af te werken
✨️ Bereid de ingredienten voor: Snij de viscakes in plakjes van 2cm op 3cm, was de viscakes, snij de lente ui in schijfjes.
✨️ Kook de rijst cakes gedurende 5 minuten in kokend water.
✨️ Giet de rijstcakes af en doe ze terug in de pot. Voeg 150 ml water, de gochujang, vissaus, sojasaus, suiker en knoflook toe.
✨️ Voeg de viscakes toe en laat nog 5 minuten pruttelen.
✨️ Werk af met lente ui, kaas, en sesamzaadjes.
Comentários