top of page

Vanille-framboos marmercake met witte chocolade

  • Foto van schrijver: Leen
    Leen
  • 15 apr
  • 2 minuten om te lezen

Ik maak zelden desserts, maar deze cake kon ik niet weerstaan. Kreeg dit ineens in mijn kop en ben er direct aan begonnen.


De verhoudingen van het framboos deeg zijn anders, omdat het sap van de frambozen extra vocht in het deeg bracht. Daardoor voegde ik meer bloem en bakpoeder toe.


Dit recept werkt het beste met bevoren frambozen, een winwin omdat deze ook goedkoper zijn :)


20 minuten werk + 1 uur bakken

Voor 8 a 10 dikke sneden cake


Voor het vanille deeg:

3 eieren

100 gram zusto of suiker

150 gram boter

150 gram bloem

De inhoud van vanille stokje

1/3 zakje bakpoeder


Voor het framboos deeg:

3 eieren

100 gram zusto of suiker

150 gram boter

200 gram bloem

1/2 zakje bakpoeder

130 gram bevroren frambozen


Voor de afwerking:

50 gram witte chocolade

10 gram bevroren frambozen


170 graden



Maak het vanille deeg, in een aparte kom:

✨ Klopt de suiker met eieren tot dit mengsel wit ziet.

✨ Voeg de boter toe en meng goed.

✨ Voeg de bloem, bakpoeder, suiker en vanille toe en klop dit mengsel twee minuten tot alles mooi egaal en luchtig is.

✨ Zet opzij.



Maak het frambozen deeg, in een aparte kom:

✨ Klopt de suiker met eieren tot dit mengsel wit ziet.

✨ Voeg de boter toe en meng goed.

✨ Zet de frambozen 1 minuut tot ze ontdooit zijn en het sap er uit komt, ze mogen volledig uit elkaar vallen.

✨ Voeg de bloem, bakpoeder, suiker en frambozen met het sap toe en klop dit mengsel twee minuten tot alles mooi egaal en luchtig is.



✨ Verwarm de oven voor op 170 graden (hetelucht).

✨ Bekleed een cakevorm (30cm x 11cm x 8cm) met bakpapier.

✨ Doe de twee degen in de bakvorm, door elkaar, gebruik eventueel een saté prikker.

✨ Bak de cake 1 uur. Tot een saté prikker er proper uit komt.


✨ Haal de cake uit de vorm en laat ze afkoelen.

✨ Smelt de witte chocolade in de microgolf (lage wattage) en versier de cake er mee.

✨ Haal enkele frambozen uit de vriezer, verkruimel ze en strooit ze over de chocolade.

✨ Zet de cake even in de microgolf zodat de chocolade kan opstijven.

✨ Bewaar tot maximum 3 dagen in de koelkast, je kan ze op kamertemperatuur bewaren als je de frambozen erbovenop weg laat.

Commentaires


Welkom op mijn blog! Hier deel ik graag mijn ideeën en recepten!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Bedankt om je in te schrijven voor de nieuwsbrief​

  • Instagram
  • TikTok

© 2035 by Poise. Powered and secured by Wix

bottom of page