Ik had zin in afhaalchinees, meer specifiek in de zoetzure saus van bij de afhaalchinees. Ik had alle ingrediënten in huis om zelf een lekker gerecht te maken dus ging aan de slag. Authentieke zoetzure saus wordt gemaakt met tamarinde, maar een modernere versie daar van zoals bij de afhaal chinees is met onder andere azijn en suiker. De saus is ook snel klaar, het hele gerecht duurde maar 20 minuten om te maken. Door de milde smaak en de gehaktballetjes is dit gerecht ook heel kindvriendelijk.
Voor 4 personen als hoofdgerecht
20 minuten werk
Voor de saus:
100 gram ketchup
50 ml azijn
100 gram suiker
70 ml sojasaus
2 eetlepels maizena + 20 ml water
Voor de rest van het gerecht:
500 gram kippengehaktballetjes
2 wortelen
2 uien
1 rode paprika
1/2 ananas
300 gram udon noedels, of andere noedels naar keuze
scheutje olie
✨ Maak de zoetzure saus:
✨ Doe de ketchup, azijn, suiker en sojasaus in een sauspannetje.
✨ Breng dit aan de kook, eens het kookt, zet het vuur laag zodat het rustig pruttelt.
✨ Laat dit 15 minuten koken.
✨ Meng het water met de maïzena en voeg doe, laat kort mee koken tot de saus ingedikt is.
✨ Haal van het vuur.
✨ Maak ondertussen de rest van het gerecht:
✨ Bak de kippenballetjes gaar in en pan met een scheutje olie.
✨ Snij alle groenten in beetklare stukken.
✨ Week de udon noedels kort in heet water.
✨ Wanneer de balletjes gaar zijn, voeg alle groenten toe en bak kort mee. Ik heb het graag wanneer ze nog beetgaar zijn, dus 5 minuten is genoeg.
✨ Voeg de noedels toe en schud alles goed door elkaar.
✨ Overgiet met de zelfgemaakte zoetzure saus.
Comments