top of page
Foto van schrijverLeen

Worstenbroodje met hartige frangipane, in de airfryer


Een leuk en creatief hapje, een worstenbroodje met een hartige variant op frangipane, dus met amandel. Deze bracht ik op smaak met knoflook en groene kruiden maar de mogelijkheden zijn eindeloos.


Voor 10 stuks

20 minuten werk


Voor de hartige frangipane:

100 gr amandelmeel

1 ei

15 gr boter

1 eetlepel verse peterselie

1 teen knoflook, gemalen.

1/2 theelepel gedroogde basilicum

Peper en zout naar smaak


1 dikke worst, ik gebruikte een boerenworst met rund en varkensgehakt.

1 rol bladerdeeg

1 ei (om het bladerdeeg mee in de smeren)



✨ Bak de worst in de airfryer, 15 minuten op 180 graden. Dit kan ook in de pan. Laat hem wat afkoelen.

✨ Meng alle ingredienten voor de frangipane in een kommetje.

✨ Snij een vierkant uit het bladerdeeg, even breed als de worst.

✨ Smeer een dikke laag van de frangipane op het bladerdeeg uit.

✨ Leg de worst er op en rol voorzichtig op.

✨ Smeer in met geklutst ei.

✨ Bak in de airfryer, 15 minuten op 180 graden. Dit kan ook in de oven, in dat geval 20 minuten op 200 graden.

Comentários


bottom of page