De afsluiter van de soep week is deze lekkere soep van pompoen en wortel, met krokante salie chips en salie olie.
Voor 6 personen als voorgerecht
30 minuten werk
Voor de soep:
1/2 kleine pompoen zoals butternut, kastanje pompoen, hokkaido pompoen
5 wortelen
1 ui
2 blokjes kippen bouillon
1 teen knoflook
1 liter water
Scheutje olie
Voor de salie:
20 salie blaadjes
50 ml zonnebloem olie
✨ Snij de pompoen in blokjes, schillen hoeft niet bij een kleine pompoensoort.
✨ Schil de wortel en snij in schijfjes.
✨ Snipper de ui en hak de knoflook.
✨ Stoof de ui, wortel en knoflook kort in een scheutje olie.
✨ Voeg het water en bouillonblokjes toe en kook 15 minuten.
✨ Voeg de pompoen toe en kook nog eens 15 minuten.
✨ Terwijl de soep kookt maken we de krokante salie.
✨ Zet een pan op het vuur en doe de olie er in.
✨ Laat de olie heet worden alvorens de salie te bakken.
✨ Bak de blaadjes salie kort, draai na enkele seconden om. Na 15 a 20 seconden zijn ze al krokant.
✨ Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
✨ Hou de olie bij om de soep te versieren.
✨ Mix de soep met een staafmixer glad.
✨ Versier elk bord met salie olie en de krokante salie blaadjes.
Comentarios