top of page

Wortel-pompoensoep met krokante salie

Foto van schrijver: Leen Leen

De afsluiter van de soep week is deze lekkere soep van pompoen en wortel, met krokante salie chips en salie olie.


Voor 6 personen als voorgerecht

30 minuten werk


Voor de soep:

1/2 kleine pompoen zoals butternut, kastanje pompoen, hokkaido pompoen

5 wortelen

1 ui

2 blokjes kippen bouillon

1 teen knoflook

1 liter water

Scheutje olie


Voor de salie:

20 salie blaadjes

50 ml zonnebloem olie




✨ Snij de pompoen in blokjes, schillen hoeft niet bij een kleine pompoensoort.

✨ Schil de wortel en snij in schijfjes.

✨ Snipper de ui en hak de knoflook.

✨ Stoof de ui, wortel en knoflook kort in een scheutje olie.

✨ Voeg het water en bouillonblokjes toe en kook 15 minuten.

✨ Voeg de pompoen toe en kook nog eens 15 minuten.


✨ Terwijl de soep kookt maken we de krokante salie.

✨ Zet een pan op het vuur en doe de olie er in.

✨ Laat de olie heet worden alvorens de salie te bakken.

✨ Bak de blaadjes salie kort, draai na enkele seconden om. Na 15 a 20 seconden zijn ze al krokant.

✨ Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.

✨ Hou de olie bij om de soep te versieren.


✨ Mix de soep met een staafmixer glad.

✨ Versier elk bord met salie olie en de krokante salie blaadjes.

Comentarios


bottom of page