Deze zoute koekjes met sesam en kaas en zijn ideaal bij de aperitief, als hapje of als deel van een kaasschotel. Slechts 6 hoofdingrediënten 😍
Voor ongeveer 20 koekjes
30 minuten werk + 4 uur rusten in de koelkast
150 gram comté kaas, geraspt (van een blok)
110 gram boter (géén margarine), op kamertemperatuur
130 gram bloem, niet zelfrijzend
Peper naar smaak
2 eetlepels witte sesamzaadjes
2 eetlepels zwarte sesamzaadjes
✨ Doe de boter en kaas in een kom en klop met een garde tot een romige substantie.
✨ Doe de bloem en peper er bij en meng goed. Het deeg is korrelig maar moet bij elkaar blijven wanneer je dit aanduwt met je vingers.
✨ Rol een worst van het deeg, wikkel er folie rond en laat 4 uur rusten in de koelkast.
✨ Verwarm de oven voor op 180 graden.
✨ Haal het deeg uit de koelkast en rol er bolletjes van. Ongeveer 2,5 cm in doorsnede.
✨ Meng de zwarte en witte sesam zaadjes in een kommetje.
✨ Rol de bolletjes door de sesamzaadjes.
✨ Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de koekjes er op met voldoende plaats tussen elk koekje.
✨ Bak ze 15 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op de bakplaat.
✨ Bewaar ze in een luchtdichte doos op kamertemperatuur, tot maximum 1 week.
Comments