top of page
Foto van schrijverLeen

Zoute koekjes met sesam

Deze zoute koekjes met sesam en kaas en zijn ideaal bij de aperitief, als hapje of als deel van een kaasschotel. Slechts 6 hoofdingrediënten 😍


Voor ongeveer 20 koekjes

30 minuten werk + 4 uur rusten in de koelkast


150 gram comté kaas, geraspt (van een blok)

110 gram boter (géén margarine), op kamertemperatuur

130 gram bloem, niet zelfrijzend

Peper naar smaak

2 eetlepels witte sesamzaadjes

2 eetlepels zwarte sesamzaadjes



✨ Doe de boter en kaas in een kom en klop met een garde tot een romige substantie.

✨ Doe de bloem en peper er bij en meng goed. Het deeg is korrelig maar moet bij elkaar blijven wanneer je dit aanduwt met je vingers.

✨ Rol een worst van het deeg, wikkel er folie rond en laat 4 uur rusten in de koelkast.


✨ Verwarm de oven voor op 180 graden.

✨ Haal het deeg uit de koelkast en rol er bolletjes van. Ongeveer 2,5 cm in doorsnede.

✨ Meng de zwarte en witte sesam zaadjes in een kommetje.

✨ Rol de bolletjes door de sesamzaadjes.

✨ Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de koekjes er op met voldoende plaats tussen elk koekje.

✨ Bak ze 15 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op de bakplaat.

✨ Bewaar ze in een luchtdichte doos op kamertemperatuur, tot maximum 1 week.


Comments


bottom of page